23 августа 2013 г.

Пам'ятні монети України - "Українська вишиванка"


20 серпня НБУ ввело в обiг монети присвяченi яскравому, самобутньому й барвистому елементу народного костюма - українській вишиванці, яка своєю орнаментикою і кольоровою гамою відтворює традиції вишивання в кожному регіоні України. На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, зображення дівчини з голкою в руках, яка вишиває полотно, на тлі полотна номінал: 10 гривень, під яким праворуч - рік карбування монети 2013.
На реверсі монети розміщено кольоровий фрагмент полотна вишиванки (голографічне зображення); напис півколом УКРАЇНСЬКА (угорі) ВИШИВАНКА (унизу).

На аверсі монет розміщено: угорі малий Державний Герб України, напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, зображення дівчини з г олкою в руках, яка вишиває полотно, фрагмент якого кольоровий (використано тамподрук), на тлі полотна номінал - 5 гривень, під яким праворуч - рік карбування монети 2013. На монеті з нейзильберу ліворуч розміщено логотип Монетного двору Національного банку України.
На реверсі монети розміщено кольоровий фрагмент полотна вишиванки (використано тамподрук) , напис півколом УКРАЇНСЬКА (угорі) ВИШИВАНКА (унизу).

Комментариев нет:

Отправить комментарий