23 августа 2013 г.

Пам'ятна монета - "Материнство"



НБУ вводить в обіг 18 червня 2013 року нову пам'ятну монету "Материнство" номіналом 5 гривень, присвячену вічній цінності людства - материнству як джерелу життя, символу святості, вічності, тепла та любові. Це велика і вічна тема в мистецтві - одна з найдавніших у світовій культурі.

На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України та напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ; у центрі - колиска як символ дитинства та безсмертя роду, під нею - рік карбування монети 2013 та унизу півколом номінал - П'ЯТЬ ГРИВЕНЬ.

На реверсі монети розміщено стилізоване (в новому для монет України стилі соцреалізму з елементами кубізму) зображення матері, яка в обіймах тримає на руках дитину, напис півколом МАТЕРИНСТВО. Образ матері сповнений теплом, ніжністю, турботою та любов'ю.

Монету виготовлено зі срібла 925 проби, категорія якості карбування - "пруф", маса в чистоті - 15,55 г, діаметр - 33,0 мм, тираж - до 10000 штук. Гурт монети - гладкий із заглибленими написами позначення металу, його проби - Ag 925, маси в чистоті - 15,55 і логотипом Монетного двору Національного банку України. ( Ag 925 15.5 )
Эскизы монет, которые брали участь в конкурс

Комментариев нет:

Отправить комментарий