30 августа 2013 г.

Пам'ятні монети України - "650 років першій писемній згадці про м. Вінницю"

Національний банк України, продовжуючи серію "Стародавні міста України", уводить в обіг 28 серпня 2013 року пам'ятні монети номіналами 10 та 5 гривень "650 років першій писемній згадці про м. Вінницю", які присвячені адміністративному та промисловому центру, одному з найчарівніших міст Поділля, розташованому на березі ріки Південний Буг, - Вінниці, яке вперше згадується під 1363 роком як фортеця.

Монету номіналом 10 гривень виготовлено зі срібла, а монету номіналом 5 гривень виготовлено з нейзильберу. Одним із елементів оздоблення срібної монети є голографічне зображення.
На аверсі монет розміщено: угорі малий Державний Герб України, напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, під яким ліворуч - рік карбування монети - 2013, на монеті з нейзильберу праворуч - логотип Монетного двору Національного банку України; у центрі - стилізоване зображення прикраси міста - фонтана та його дзеркального відображення (на монеті зі срібла - голографічне), унизу - номінал: на монеті зі срібла - 10/ГРИВЕНЬ, на монеті з нейзильберу - 5/ГРИВЕНЬ.

На реверсі монет розміщено: угорі герб Вінниці, під яким на тлі сувою зображено стилізовану композицію: чорнильницю з пером, архітектурні споруди міста та напис ВІННИЦЯ, унизу - ПЕРША ПИСЕМНА ЗГАДКА/650/РОКІВ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий