23 августа 2013 г.

Пам 'ятні монети України - "Визволення Харкова від фашистських загарбників"


З 21 серпня НБУ вводить монети присвячена 70-річчю визволення 23 серпня 1943 року міста Харкова від фашистських загарбників військами Степового фронту у взаємодії з Воронезьким та Південно-6Західним фронтами в ході успішного контрнаступу радянських військ на бєлгородсько-харківському напрямку, який завершив Курську битву.

На аверсі монети розміщено: угорі півколом напис НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, під яким ліворуч малий Державний Герб України; у центрі - пам`ятник Воїну-визволителю, що прикрашає місто, під ним - рік карбування монети - 2013; ліворуч номінал - 5/ГРИВЕНЬ та логотип Монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено композицію: зірка зі стрічки, у центрі якої напис 70/років, лаврова гілка і розміщено написи ВИЗВОЛЕННЯ ьХАРКОВА ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ (по колу) та 1943 (унизу).

На аверсі монети розміщено: угорі півколом напис НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, під яким ліворуч малий Державний Герб України; у центрі - пам`ятник Воїну-визволителю, що прикрашає місто, під ним - рік карбування монети - 2013; ліворуч номінал: 10/ГРИВЕНЬ.

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено композицію: зірка зі стрічки, у центрі якої напис 70/років, лаврова гілка і розміщено написи ВИЗВОЛЕННЯ ХАРКОВА ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ (по колу) та 1943 (унизу).

Комментариев нет:

Отправить комментарий